DONEREN

Voordelig Schenken

Voordelig schenken is het laten vastleggen van een periodieke schenking van minimaal € 25 per maand (€ 300 per jaar) voor een periode van tenminste 5 jaar. NONA Foundation heeft dan het voordeel dat zij meer zekerheid aan de meisjes in Sri Lanka kan bieden, u heeft het voordeel dat u een groot gedeelte van uw gift terugkrijgt van de Belastingdienst. Met voordelig Schenken zijn uw netto uitgaven lager, maar helpt u meer meisjes aan een kansrijk en betekenisvol bestaan!

Doneren aan NONA Foundation
Als u een eenmalige donatie doet of maandelijks een bedrag doneert dan is uw gift maar beperkt aftrekbaar en krijgt u vaak  heel weinig of helemaal niets terug van de Belastingdienst. Met voordelig schenken is alles aftrekbaar en het kost u niets extra.  Sterker nog, voor hetzelfde bedrag helpt u meer meisjes in Sri Lanka!

Eenmalig, maandelijks of jaarlijks doneren
Omdat NONA Foundation een ANBI-gecertificeerde stichting is mag u van de Belastingdienst uw donaties aftrekken. Wel gelden bij deze donaties altijd een drempel en een maximum. Het bedrag boven de drempel mag u aftrekken; maar niet meer dan het maximumbedrag.

Het drempelbedrag en het maximumbedrag hangen af van uw drempelinkomen. Dat is het totaal van uw inkomsten en aftrekposten in box 1, 2 en 3. Als u online aangifte doet heeft de Belastingdienst uw drempelbedrag ingevuld op het scherm waar u uw giften kunt aftrekken.

Het drempelbedrag is 1% van uw drempelinkomen, maar minimaal € 60. Wat u meer hebt gegeven mag u aftrekken tot een maximumbedrag van 10% van uw drempelinkomen. Vaak is uw drempelbedrag zo hoog dat u heel weinig of zelfs niets terug  krijgt van de Belastingdienst.

U ziet in het voorbeeld dat u met ‘Voordelig Schenken’ NONA Foundation meer kunt helpen (NONA Foundation kan dus ook meer meisjes helpen)  terwijl het u netto juist minder kost. Een win-win situatie dus! NONA Foundation is erg gebaat met meer inkomsten maar ook met de zekerheid die u ons op deze manier biedt.

UITGEWERKT VOORBEELD

 

Uw drempelinkomen is € 30.000. Het drempelbedrag is dan € 300 en het maximumbedrag € 3.000.

 
 

Gewone donaties

Voordelig Schenken

Uw gift aan NONA Foundation

200

300

 

U krijgt terug van de Belastingdienst

111

 

U bent dus netto kwijt

200

189

 

  • Voordelig schenken houdt in dat u tenminste 5 jaar lang NONA Foundation steunt voor een vast bedrag per jaar (minimaal € 300 per jaar);
  • Of u maandelijks of jaarlijks betaalt mag u zelf bepalen;
  • U kunt alleen eerder stoppen als u werkloos of invalide wordt of als NONA Foundation haar ANBI-keurmerk verliest;
  • Het bedrag dat u terugkrijgt is 36,93% van uw gift;
  • Aanmelden is heel eenvoudig; u vult het formulier in en u ontvangt vervolgens per post een ingevulde overeenkomst die u kunt ondertekenen en kosteloos kunt retourneren.

Als u nog vragen heeft over uw persoonlijke situatie omtrent voordelig schenken of als u straks hulp nodig heeft het voordelig schenken correct in te vullen in uw aangifte inkomstenbelasting, dan kunt u zonder kosten deskundig belastingadvies krijgen van onze Supporting Partner November Tax Consulting via telefoonnummer 020-786 8668 of via email office@novembertax.com.  

Voor alle overige vragen kunt u natuurlijk contact opnemen met de Donateurs Desk via contact@nonafoundation.com.

nl_NLNederlands