Op zaterdag 12 oktober is Nimal Samantha van Oort benoemd tot Honorary Member of the Diplomatic Council. Deze onderscheiding ontving hij uit handen van de Ambassadeur van Sri Lanka in Nederland en Founding President van de Diplomatic Council H.E. Buddhi Athauda en Secretaris Generaal van de Diplomatic Council Hang Nguyen.

Nimal Samantha van Oort heeft op 30-jarige leeftijd met zijn stichting NONA Foundation al bijna 1000 meisjes in Sri Lanka kunnen helpen. Hij richtte NONA Foundation 8,5 jaar geleden op om meisjes die slachtoffer zijn van seksueel geweld en mensenhandel een kansrijke en menswaardige toekomst te kunnen geven. Inmiddels is NONA Foundation uitgegroeid tot een organisatie die professioneel te werk gaat. Omdat Nimal al zoveel bereikt heeft, heeft de President van de Diplomatic Council hem benoemd tot erelid, als jongste persoon ooit. Dit biedt veel nieuwe mogelijkheden en perspectieven voor NONA Foundation. Zo werd Nimal op deze avond ook uitgenodigd om volgend jaar met de Diplomatic Council mee te gaan naar de Verenigde Naties in New York. Hier mag hij namens NONA Foundation de belangen van meisjes en vrouwen wereldwijd uitspreken uit naam van de Diplomatic Council, die daar een zetel heeft.

De Diplomatic Council heeft wereldwijd ongeveer 5000 leden en werd opgericht om internationale betrekkingen te stimuleren. Naast diplomaten worden ook belangrijke persoonlijkheden uit de politiek, industrie, sport, maatschappij en cultuur tot de Diplomatic Council benoemd. Nimal is daar één van. Deze bijzondere avond werd naast prominenten ook bijgewoond door vele donateurs en sponsors van NONA Foundation. Nimal ontving zijn onderscheiding onder een daverend applaus en vele toespraken.

NONA Foundation |  Public Relations
 

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish