Kun je vertellen waar TEAmwork Tea voor staat?

De naam van ons bedrijf staat voor samenwerken met de vrouwelijke theepluksters van Sri Lanka. Theeplukken is een typisch vrouwenberoep daar.

De thee is biologisch en fairtrade uit Sri Lanka. De pluksters worden eerlijk betaald en krijgen een fairtrade premie, die in een fonds gaat dat door de werknemers zelf beheerd wordt en niet naar de (vaak mannelijke) eigenaar van de plantage zal gaan.

Ik vind het persoonlijk heel mooi om als vrouw de vrouwen op deze manier te ondersteunen.

Hoe ben je bij Sri Lanka uitgekomen?

Ik wilde graag mijn foodblog gebruiken als springplank voor mijn volgende bedrijf en dat combineren met de wereld een beetje verbeteren. Vanuit idealisme dacht ik na over een product dat fairtrade geïmporteerd zou kunnen worden. Zelf vind ik thee erg lekker dus ik ben gewoon gaan Googlen op ‘thee importeren uit derdewereldland’, daar kwamen Sri Lanka en Nepal uit. Ik had op de een of andere manier wat meer met Sri Lanka, ik ben erheen gegaan om alles te bekijken, hoe het in z’n werk ging, om de mensen te ontmoeten. Toen ben ik eigenlijk verliefd geworden op het land, de gastvrijheid, hun vriendelijkheid. Het bleek om knettergoeie thee te gaan, hoe prachtig om je hart, ziel en zaligheid te leggen in zo’n kwaliteitsproduct en tegelijk als missie de wereld een stukje beter maken!

Hoe heb je de NONA Foundation gevonden?

Ook toch weer via Google!

Ik wilde zelf nóg iets doen, graag samen werken met een goed doel, meer impact maken, de handen ineensluiten met een organisatie die bij de missie van het DNA van het bedrijf past. Dit voelde meteen als een logische match.

Zelf richt ik me op de werkende vrouwen en female empowerment in Sri Lanka. NONA richt zich op de meisjes daar, waardoor het heel mooi op elkaar aansluit.

Op wat voor manier kijk je uit naar de samenwerking?

Ik vind het nu al leuk en bijzonder hoe de samenwerking is. Het voelt als een warm bad waarin ik terecht kom, daardoor wil ik nog harder gaan werken om de samenwerking succesvol te maken. Met mijn achtergrond en communicatie skills kan ik een mooie rol in meer bekendheid van deze organisatie gaan betekenen.

Dus vanuit TEAmwork Tea, maar ook voor mij als persoon.

Wat kan TEAmwork Tea nog meer voor NONA betekenen?

In de basis geld genereren. Het idee is dat iedereen die iets afrekent bij ons, een donatie functie ziet en zelf kan kiezen iets meer te betalen en die donatie gaat dan direct naar NONA.

En dus meer bekendheid geven aan NONA als goed doel.

Hoe heb je de NONA-Dag ervaren?

De Nona Dag vond ik heel geslaagd. Door alle verhalen van de betrokken mensen gaat het echt leven wat Nona allemaal in Sri Lanka doet.

Waar zie jij met TEAmwork Tea jezelf over vijf à tien jaar?

Met TEAmwork Tea hopen we te verdrie- of vervijfvoudigen aan plantages waarmee we samen werken, zodat nog meer pluksters een eerlijk salaris krijgen. Binnen een paar jaar willen we het grootste duurzame online thee abonnement van Nederland zijn.

Ook buiten de grenzen, we kunnen ons concept daarna in Europa gaan uitrollen. Hoe meer thee we kunnen inkopen in Sri Lanka, hoe meer impact we maken. We gaan eind van dit jaar een grote crowdfunding ronde doen, om met hulp van onze fans nog meer thee in te kunnen kopen.

Zie ook de website van TEAmwork Tea!

nl_NLNederlands