Vandaag, woensdag 25 november, is het weer de jaarlijkse ‘Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen’. Heel veel vrouwen hebben helaas nog altijd te maken met geweld. Dit is overal ter wereld zo, dus ook in Sri Lanka. Misschien nu wel meer dan ooit in Sri Lanka.

Er is vrijwel geen enkel land dat niet hard is getroffen door corona. Hoewel er in Sri Lanka nog relatief gezien weinig mensen zijn overleden aan dit virus, is het land ontzettend hard geraakt. Miljoenen mensen hebben hun baan verloren en kunnen daardoor nauwelijks rondkomen. De frustratie en wanhoop is ontzettend hoog. Dit zien wij ook in de omgeving van het NONA Empowerment Center.

Een behoorlijk aantal van onze meisjes en vrouwen die een onderneming hebben, waarmee zij van de opbrengsten zichzelf en hun familie kunnen voorzien van de eerste levensbehoeften, verkeert nu in erg zwaar weer. Hun inkomen is zo ontzettend gedaald door de gevolgen van de corona crisis (denk aan de lockdown, reisrestricties) dat zij niet meer kunnen overleven zonder financiële steun van buitenaf.

Tegelijkertijd is er een gigantisch groot probleem bijgekomen; Het seksueel geweld in Sri Lanka is explosief gestegen. Zelfs mannen die tot nu toe altijd goed zijn geweest voor hun vrouw en kinderen, grijpen uit frustratie en uitzichtloosheid (geen baan, geen inkomen) naar de alcohol met alle gevolgen van dien; Kinderen en vrouwen worden o.a. fysiek mishandeld en seksueel misbruikt. Deze meisjes en vrouwen hebben onze steun zeer hard nodig. Niet alleen om hen in veiligheid te brengen, ook om hen financieel te helpen, zodat zij een dak boven hun hoofd houden en kunnen blijven voorzien in voedsel. 

Echter is NONA Foundation ook hier in Nederland zwaar getroffen door de gevolgen van de corona crisis. Een flink aantal sponsoren uit het bedrijfsleven en diverse particuliere donateurs van NONA Foundation hebben hun donatie aan ons noodgedwongen moeten stoppen. Dit is natuurlijk nooit leuk, maar nu komt het bijzonder slecht uit.

Daarom zijn we nu dringend op zoek naar nieuwe donateurs en sponsors. Kijkt u aub op de vernieuwde website hoe u ons (meer) kan steunen!

nl_NLNederlands